Обичам да готвя, но понякога ми омръзва. Така че, когато ме

...
Обичам да готвя, но понякога ми омръзва. Така че, когато ме
Коментари Харесай

Мажа филиите с кайма и заливам с яйца – след половин час на фурна всичко живо мълчи и дъвче доволно!

Обичам да сготвям, само че от време на време ми омръзва. Така че, когато ме мързи да заставам до печката, само че въпреки всичко би трябвало да направя нещо, прибягвам към разнообразни трикове. Всяка стопанка има свои лични бързи ястия, които могат да бъдат приготвени за минути. И през днешния ден ще ви кажа по какъв начин да си приготвите нещо като вкусна баница с месо без кори.

Сочният пай с кайма  е бързо и елементарно ядене. Но откакто го опитате, няма да можете да забравите този деликатес. Сервирах го на празничната софра няколко пъти и получих доста позитивни мнения. Ето рецептата, с цел да опитате и вие този апетитен къс с самун и кайма:

Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

 апетитен къс с кайма и самун

Сочен къс с самун и кайма

Продукти:

1 самун (багета)

250 мл прясно мляко

150 гр. пилешка кайма

150 гр. свинска кайма

1 глава лук

4 яйца

100 г кашкавал

сол на усет

черен пипер (смлян) на усет

Приготвяне:

Нарежете лука на дребни кубчета, сложете в купата с каймата, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре на ръка.

 кайма с лук

Нарежете хляба на филийки, накиснете ги в мляко (150 мл) и поставете в намазнена форма за печене. Използвайте лъжица, с цел да извършите дребни ямки във всяка филия.

 къс с самун

Напълнете квалифицираните кухини с кайма. Отделно разбийте яйцата със 100 мл прясно мляко и щипка сол. Изсипете сместа върху хляба и месото.

 къс с кайма и самун

Загрейте фурната до 180 градуса и печете 30-35 минути. След това поръсете повърхността с настърган кашкавал и запечете във фурната за още 5-7 минути.

 баница с кайма без кори

Виждате ли, всичко е доста просто и не е нужно да се бавите с подготвяне на тесто. Този бърз пай с месо ще ви е пръв помощник във всяка обстановка. Най-добре е да го сервирате парещ. А остатъците постоянно могат да се затоплят още веднъж в микровълновата. Много вкусно!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР